Knihy so štítkom gastronómia
Štítkom gastronómia je označené 33 kníh
Všetky kategórie
Všetky kategórie
Biografia
Cestovanie
Detektívne
Detské
Dobrodružné
Duchovná literatúra
Erotické
Fantasy
Filozofia a etika
História
Hobby
Horor
Humorné
Komiks
Literatúra faktu
Odborná
Poézia
Populárno-náučné
Poviedky
Pre mládež
Román
Romantické
Rozprávky
Sci-fi
Šport
Thriller
Umenie
Vojnové
Western
Young Adult
Ako funguje jedlo
Autor nezistený Najjednoduchší a vizuálne najpútavejší sprievodca stravou a výživou Existuje dokonalá strava? Musíme vypiť osem pohárov vody denne? Čo je vlastne lepok a prečo sa mu vyhýba tak veľa ľudí? Médiá ustavične informujú o nových objavoch a prinášajú ďalšie a ďalšie rady, čo máme jesť a viac
Autor nezistený Najjednoduchší a vizuálne najpútavejší sprievodca stravou a výživou Existuje dokonalá strava? Musíme vypiť osem pohárov vody denne? Čo je vlastne lepok a prečo sa mu vyhýba tak veľa ľudí? Médiá ustavične informujú o nových objavoch a prinášajú ďalšie a ďalšie rady, čo máme jesť a viac
Arábia chutí
Emíre Khidayer Alan Hyža Povedz mi, čo a ako ješ, a ja pochopím, kto si. Výber potravín, príprava jedla, ale aj pravidlá vrátane odporúčaní i obmedzení odrážajú mentalitu národa a jeho kultúru. Rovnako prostredie, prístup k jedlu a tiež to, s kým sa stoluje a ako. Autorka znova približuje Arabov a ich s viac
Emíre Khidayer Alan Hyža Povedz mi, čo a ako ješ, a ja pochopím, kto si. Výber potravín, príprava jedla, ale aj pravidlá vrátane odporúčaní i obmedzení odrážajú mentalitu národa a jeho kultúru. Rovnako prostredie, prístup k jedlu a tiež to, s kým sa stoluje a ako. Autorka znova približuje Arabov a ich s viac
Bylinky & koreniny v kuchyni
Jill Norman Nenahraditeľný sprievodca svetom lahodných chutí a vôní. Ak vás lákajú kulinárske dobrodružstvá, vydajte sa s týmto sprievodcom svetom byliniek a korenín do tajomnej, vzrušujúcej a ešte stále neprebádanej ríše chutí a vôní. Podrobný opis 120 druhov byliniek a korenín, prehľ viac
Jill Norman Nenahraditeľný sprievodca svetom lahodných chutí a vôní. Ak vás lákajú kulinárske dobrodružstvá, vydajte sa s týmto sprievodcom svetom byliniek a korenín do tajomnej, vzrušujúcej a ešte stále neprebádanej ríše chutí a vôní. Podrobný opis 120 druhov byliniek a korenín, prehľ viac
Detektív z minulosti
Ivica Ďuricová Eliza Fiore sa jedného dňa zobudí v nemocnici a zisťuje, že zabudla úplne všetko. Vrátane svojho mena. Kvôli utajeným okolnostiam jej autonehody sa stáva chráneným svedkom a je nútená odísť na prímorskú samotu niekde na juhu Európy. viac
Ivica Ďuricová Eliza Fiore sa jedného dňa zobudí v nemocnici a zisťuje, že zabudla úplne všetko. Vrátane svojho mena. Kvôli utajeným okolnostiam jej autonehody sa stáva chráneným svedkom a je nútená odísť na prímorskú samotu niekde na juhu Európy. viac
Diabolský plod
Tom Hillenbrand Šéfkuchár Xavier Kieffer zanechal svet vrcholného kuchárskeho umenia haute cuisine a otvoril si malú reštauráciu v dolnej časti Luxemburgu, kde svojim hosťom servíruje miestne špeciality. Jedného dňa sa mu však v podniku zrúti na podlahu mŕtvy reštauračný kritik z Paríža a Kieffe viac
Tom Hillenbrand Šéfkuchár Xavier Kieffer zanechal svet vrcholného kuchárskeho umenia haute cuisine a otvoril si malú reštauráciu v dolnej časti Luxemburgu, kde svojim hosťom servíruje miestne špeciality. Jedného dňa sa mu však v podniku zrúti na podlahu mŕtvy reštauračný kritik z Paríža a Kieffe viac
Francúzsko krížom-krážom
Mária Dopjerová Danthine Francúzsko sú vinice a poľné cesty so šípkami ku románskym kostolom, námestia pod košatými platanmi a hráči petangu, mätový sirup a starodávne kolotoče, anízový likér za teplých večerov, slnečnice na trhoch, farebné vitráže katedrál a citrónové sorbety. Francúzsko sú pekárne s ko viac
Mária Dopjerová Danthine Francúzsko sú vinice a poľné cesty so šípkami ku románskym kostolom, námestia pod košatými platanmi a hráči petangu, mätový sirup a starodávne kolotoče, anízový likér za teplých večerov, slnečnice na trhoch, farebné vitráže katedrál a citrónové sorbety. Francúzsko sú pekárne s ko viac
Grilovanie doma a na záhrade
Rachael Lane Šťavnaté steaky, chrumkavé hamburgery, lahodné klobásy, bohaté kuracie špízy a grilované ryby či rôzne druhy pizze – uvidíte, že sa vám pri listovaní v knihe budú zbiehať slinky! Nájdete v nej aj originálne recepty na vynikajúce omáčky, ktoré výborne doplnia všetky pripravované d viac
Rachael Lane Šťavnaté steaky, chrumkavé hamburgery, lahodné klobásy, bohaté kuracie špízy a grilované ryby či rôzne druhy pizze – uvidíte, že sa vám pri listovaní v knihe budú zbiehať slinky! Nájdete v nej aj originálne recepty na vynikajúce omáčky, ktoré výborne doplnia všetky pripravované d viac
Guláše
Tibor Kramár Najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädzieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo s viac
Tibor Kramár Najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädzieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo s viac
Koktaily - Mixované, pretrepané, miešané
Kolektív autorov Osviežujúce, na vitamíny bohaté koktaily, lahodné mixované nápoje na ďalšie večierky, novinky na posedenia pri káve alebo perlivé nápoje na ďalšie rande - máme pre vás recepty , s ktorými nikdy neminiete cieľ. V tejto knihe nájdete mix súčastných hitov a klasík, ktoré nikdy nevyj viac
Kolektív autorov Osviežujúce, na vitamíny bohaté koktaily, lahodné mixované nápoje na ďalšie večierky, novinky na posedenia pri káve alebo perlivé nápoje na ďalšie rande - máme pre vás recepty , s ktorými nikdy neminiete cieľ. V tejto knihe nájdete mix súčastných hitov a klasík, ktoré nikdy nevyj viac
Kulinárska encyklopédia
Ingeborg Pils Táto príručka je sprievodcom po fascinujúcom a pestrom svete potravín. Pomôže vám pri každodenných nákupoch a poslúži ako zdroj kulinárskej inšpirácie či dodatočných informácií. Kulinárska encyklopédia sprostredkúva základné poznatky o viac než 1 000 potravinách, surovinách a pr viac
Ingeborg Pils Táto príručka je sprievodcom po fascinujúcom a pestrom svete potravín. Pomôže vám pri každodenných nákupoch a poslúži ako zdroj kulinárskej inšpirácie či dodatočných informácií. Kulinárska encyklopédia sprostredkúva základné poznatky o viac než 1 000 potravinách, surovinách a pr viac
Kuriatko v kastrůlku
Soňa Hudecová-Podhorná Slovník prináša 5 200 slov z oblasti špecializovanej slovnej zásoby, ktorá súvisí s potravinami, nápojmi a kulinárskymi špecialitami slovenskej a českej národnej kuchyne. Gastronomické služby na Slovensku i v Čechách dobiehajú zameškané, zo šéfkuchárov sa utvára profesionálna šp viac
Soňa Hudecová-Podhorná Slovník prináša 5 200 slov z oblasti špecializovanej slovnej zásoby, ktorá súvisí s potravinami, nápojmi a kulinárskymi špecialitami slovenskej a českej národnej kuchyne. Gastronomické služby na Slovensku i v Čechách dobiehajú zameškané, zo šéfkuchárov sa utvára profesionálna šp viac
Lahodné pokušenia
Chrissy Teigen Chrissy Teigen sa preslávila ako modelka z titulných strán magazínu Sports Illustrated a ako televízna osobnosť a hviezda Instagramu či Twitteru. Jej pravou vášňou je však jedlo. Chrissy a jej manžel John Legend žijú s dcérkou a s troma psami v Los Angeles. Možno práve fotí na Za viac
Chrissy Teigen Chrissy Teigen sa preslávila ako modelka z titulných strán magazínu Sports Illustrated a ako televízna osobnosť a hviezda Instagramu či Twitteru. Jej pravou vášňou je však jedlo. Chrissy a jej manžel John Legend žijú s dcérkou a s troma psami v Los Angeles. Možno práve fotí na Za viac
Lexikón kuchárskeho umenia 21. storočia
Konrád Kendík Po prvýkrát v histórii slovenského národa prichádza na trh lexikón kuchárskeho umenia, ktorý je spracovaný v súlade s novými požiadavkami na gastronómiu. Je základným repertoárom pokrmov, v ktorom je obsiahnutá celá oblasť medzinárodnej, slovenskej a českej gastronómie. viac
Konrád Kendík Po prvýkrát v histórii slovenského národa prichádza na trh lexikón kuchárskeho umenia, ktorý je spracovaný v súlade s novými požiadavkami na gastronómiu. Je základným repertoárom pokrmov, v ktorom je obsiahnutá celá oblasť medzinárodnej, slovenskej a českej gastronómie. viac
Malá svetová kuchárka
Anna Vydrová Obsah 1. vydanie, 1978 Úvod 5 Francúzska kuchyňa 7 Ruská kuchyňa 27 Čínska kuchyňa 45 Anglická kuchyňa 52 Americká kuchyňa 67 Talianska kuchyňa 78 viac
Anna Vydrová Obsah 1. vydanie, 1978 Úvod 5 Francúzska kuchyňa 7 Ruská kuchyňa 27 Čínska kuchyňa 45 Anglická kuchyňa 52 Americká kuchyňa 67 Talianska kuchyňa 78 viac
Mäso a divina
Kolektív autorov Podle čeho poznáme kvalitní maso? Jak ho správně uchovávat? Jaký vliv má na chuť zvěřiny původ a potrava zvěře a také způsob ošetření úlovku? V rozsáhlé lexikonové části této publikace najdete všechny základní informace o jatečném dobytku, drůbeži a zvěřině: od vepřového a hovězí viac
Kolektív autorov Podle čeho poznáme kvalitní maso? Jak ho správně uchovávat? Jaký vliv má na chuť zvěřiny původ a potrava zvěře a také způsob ošetření úlovku? V rozsáhlé lexikonové části této publikace najdete všechny základní informace o jatečném dobytku, drůbeži a zvěřině: od vepřového a hovězí viac
Nápoje
Vincent Gasnier Nápoje prinášajú svetu potešenie už mnoho tisícročí a nikdy predtým tu nebolo toľko rozličných druhov vín, pív, destilátov, likérov či koktailov na vychutnávanie a oslavu ako dnes. Napriek (a možno vďaka) tejto ohromujúcej rôznorodosti sa mnohí držíme svojich starých osvedčených viac
Vincent Gasnier Nápoje prinášajú svetu potešenie už mnoho tisícročí a nikdy predtým tu nebolo toľko rozličných druhov vín, pív, destilátov, likérov či koktailov na vychutnávanie a oslavu ako dnes. Napriek (a možno vďaka) tejto ohromujúcej rôznorodosti sa mnohí držíme svojich starých osvedčených viac
O víne
Joanna Simon Kniha o víne a vinároch, o hrozne a vinohradoch, výrobe či konzumácii vína vo svete i u nás. Reprezentatívna publikácia predstavuje bohatý informačný materiál doplnený množstvom fotografií známych i menej známych značiek a výrobcov vín. Ponúkne návod, ako a k čomu ktoré víno serv viac
Joanna Simon Kniha o víne a vinároch, o hrozne a vinohradoch, výrobe či konzumácii vína vo svete i u nás. Reprezentatívna publikácia predstavuje bohatý informačný materiál doplnený množstvom fotografií známych i menej známych značiek a výrobcov vín. Ponúkne návod, ako a k čomu ktoré víno serv viac
Pri stole Európy
František Dašek Jiří Kuliš Kniha nás zoznamuje s kuchárskými receptami, ktoré autori nazbierali na cestách po Európe, rozne sposoby stolovania priniesli nové životné informácie. Tie použili pri psaniu tejto knižky. Ćitateľ sa oboznámi predovšetkým s receptami kuchárskej úpravy jedál, ktoré nie sú bežné v n viac
František Dašek Jiří Kuliš Kniha nás zoznamuje s kuchárskými receptami, ktoré autori nazbierali na cestách po Európe, rozne sposoby stolovania priniesli nové životné informácie. Tie použili pri psaniu tejto knižky. Ćitateľ sa oboznámi predovšetkým s receptami kuchárskej úpravy jedál, ktoré nie sú bežné v n viac
Princíp varenia
Matthias F. Mangold MÁŠ CHUŤ VARIŤ? Možno sa v tebe doteraz len niekde skrýva – no táto kniha by to mohla zmeniť! Princíp gratinovania zemiakov, princíp prípravy dusenej pečienky či zeleninového karí... Stačí raz pochopiť a už to ide – konečne môžeš variť samostatne! NAJDÔLEŽITEJŠIE ZÁKLADNÉ viac
Matthias F. Mangold MÁŠ CHUŤ VARIŤ? Možno sa v tebe doteraz len niekde skrýva – no táto kniha by to mohla zmeniť! Princíp gratinovania zemiakov, princíp prípravy dusenej pečienky či zeleninového karí... Stačí raz pochopiť a už to ide – konečne môžeš variť samostatne! NAJDÔLEŽITEJŠIE ZÁKLADNÉ viac
Ryby a morské plody
Kolektív autorov Svet jedlých rýb a morských plodov vo faktoch a kulinárskych obrazoch najvyššej úrovne. viac
Kolektív autorov Svet jedlých rýb a morských plodov vo faktoch a kulinárskych obrazoch najvyššej úrovne. viac
Špeciality cudzích kuchýň
Alan Winnington Ursula Winnington Zostavili Winningtonovci, hobby kuchári. Obsah: 1. vydanie, 1975 Z medzinárodnej kuchyne .3 Francúzsko Francúzska kuchyňa je pokladnica chutí, vôní a pôžitkov .7 Francúzsky jedálny lístok .11 India Aromatická, korenená, lahodná a chuť vzbudzujúca .23 Indický jedálny viac
Alan Winnington Ursula Winnington Zostavili Winningtonovci, hobby kuchári. Obsah: 1. vydanie, 1975 Z medzinárodnej kuchyne .3 Francúzsko Francúzska kuchyňa je pokladnica chutí, vôní a pôžitkov .7 Francúzsky jedálny lístok .11 India Aromatická, korenená, lahodná a chuť vzbudzujúca .23 Indický jedálny viac
Stačí 10 minút
Gordon Ramsay S knihou šéfkuchára Gordona Ramsayho sa naučíte pripravovať skvelé jedlá za 10 minút. Z jednoduchých a čerstvých surovín dostanete to najlepšie za minimum času, či už to bude kuracie souvlaki pre celú rodinu, cestoviny s tekvicou z jedného hrnca, rybacie karí, na ktoré sa zbiehaj viac
Gordon Ramsay S knihou šéfkuchára Gordona Ramsayho sa naučíte pripravovať skvelé jedlá za 10 minút. Z jednoduchých a čerstvých surovín dostanete to najlepšie za minimum času, či už to bude kuracie souvlaki pre celú rodinu, cestoviny s tekvicou z jedného hrnca, rybacie karí, na ktoré sa zbiehaj viac
Stolovanie I
Mária Šimková Gustav Salač Schválilo Ministerstvo školstva Slovenskej republiky pre 1. - 2. ročník učebných odborov čašník, servírka a pre 2. -3. ročník odboru kuchár viac
Mária Šimková Gustav Salač Schválilo Ministerstvo školstva Slovenskej republiky pre 1. - 2. ročník učebných odborov čašník, servírka a pre 2. -3. ročník odboru kuchár viac
Stolovanie II
Mária Šimková Gustav Salač Druhá časť učebnice - Stolovanie II je určená pre učebné odbory čašník, servírka, kuchár a hostinský. Cieľom učebnice je príprava žiakov na ukončenie štúdia a na začiatok aktívneho ekonomického života v cestovnom ruchu a hotelierstve v podmienkach jednotného hospodárskeho priesto viac
Mária Šimková Gustav Salač Druhá časť učebnice - Stolovanie II je určená pre učebné odbory čašník, servírka, kuchár a hostinský. Cieľom učebnice je príprava žiakov na ukončenie štúdia a na začiatok aktívneho ekonomického života v cestovnom ruchu a hotelierstve v podmienkach jednotného hospodárskeho priesto viac
Syry sveta
Juliet Harbutt Dozviete sa, ktoré druhy sú najchutnejšie, ktorá Feta je najlepšia alebo ktoré Manchego chutí najlahodnejšie. A ešte oveľa viac. Spoznáte rozmanitosť, kvalitu a potešenie z rôznych druhov syrov z celého sveta. Ku každému zo 750 syrov poskytli ich výrobcovia podrobné informácie a viac
Juliet Harbutt Dozviete sa, ktoré druhy sú najchutnejšie, ktorá Feta je najlepšia alebo ktoré Manchego chutí najlahodnejšie. A ešte oveľa viac. Spoznáte rozmanitosť, kvalitu a potešenie z rôznych druhov syrov z celého sveta. Ku každému zo 750 syrov poskytli ich výrobcovia podrobné informácie a viac
Tatry na tanieri
Štefan Packa Najmenšie veľhory sveta sú nielen pokladnicou unikátnych prírodných skvostov, ale aj dejiskom strhujúcich ľudských príbehov. Pred vyše 140 rokmi sa vďaka Košicko-bohumínskej železnici otvorili svetu, vyrástli tatranské osady, desiatky hotelov a sanatórií, horské chaty so špecific viac
Štefan Packa Najmenšie veľhory sveta sú nielen pokladnicou unikátnych prírodných skvostov, ale aj dejiskom strhujúcich ľudských príbehov. Pred vyše 140 rokmi sa vďaka Košicko-bohumínskej železnici otvorili svetu, vyrástli tatranské osady, desiatky hotelov a sanatórií, horské chaty so špecific viac
Tradičná babičkina kuchárka 6
Vladimír Horecký Zdenka Horecká Najlepšie recepty zo slovenskej, českej a maďarskej kuchyne nájdete v tejto knihe úspešných autorov manželov Horeckých. Recepty sú rozdelené na časť: predjedlá, nátierky, šaláty, polievky, jedlá z mäsa, hydiny, rýb a zeleniny, prívarky, omáčky, slané a sladké múčne jedlá a koláče viac
Vladimír Horecký Zdenka Horecká Najlepšie recepty zo slovenskej, českej a maďarskej kuchyne nájdete v tejto knihe úspešných autorov manželov Horeckých. Recepty sú rozdelené na časť: predjedlá, nátierky, šaláty, polievky, jedlá z mäsa, hydiny, rýb a zeleniny, prívarky, omáčky, slané a sladké múčne jedlá a koláče viac
V jednom
Jamie Oliver Jamie Oliver ponúka vyše 120 receptov, podľa ktorých pripravíte jednoduché lahodné pokrmy v jednom hrnci, pekáči alebo panvici. Na každý recept budete potrebovať menej než osem surovín, čo znamená minimum námahy (a umývania riadu) a maximum pohodlia. V knihe nájdete návody na rýc viac
Jamie Oliver Jamie Oliver ponúka vyše 120 receptov, podľa ktorých pripravíte jednoduché lahodné pokrmy v jednom hrnci, pekáči alebo panvici. Na každý recept budete potrebovať menej než osem surovín, čo znamená minimum námahy (a umývania riadu) a maximum pohodlia. V knihe nájdete návody na rýc viac

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlepšie hodnotené
Najčítanejšie