Prispejte do knižnej databázy
Pridať knihu Pridať autora

Najnovšie knihy so štítkom jedlo


Štítkom jedlo je označené 103 kníh


Toto je Škandinávia
Brontë Aurell
Zasvätený sprievodca po najprogresívnejších krajinách Škandinávskeho polostrova – Švédsku, Nórsku a Dánsku. Spoznajte to najlepšie zo škandinávskeho dizajnu, filozofie, kultúry a kuchyne. Kniha prináša kultúrne a historické fakty, recepty, inšpiratívne fotografie a cestovateľské viac
Ako nasýtiť planétu
Václav Smil
Ešte nikdy sme nemuseli nasýtiť toľko ľudí ako dnes. Napriek tomu nerozumieme tomu, odkiaľ naše potraviny skutočne pochádzajú, ako nás naše stravovacie požiadavky formujú a prečo to drastickým spôsobom ovplyvňuje našu planétu. Výsledkom je, že pri ekonomických, politických a každ viac
Jedlo ako priateľ
Katarína Bergendiová   Renáta Beláková   Jarmila Maťošová
Sme to, čo jeme. Jedlo ovplyvňuje nielen to, ako vyzeráme, ale aj to, ako sa cítime. Jedlo je súčasťou našej kultúry a okrem svojej základnej funkcie priniesť telu dostatok živín pre mnohých z nás znamená aj odmenu a časť dňa, keď sa uvoľníme a doprajeme si niečo, čo nás poteší. viac
Metóda glukózovej bohyne
Jessie Inchauspé
Mávate chuť na sladké, ste chronicky unavení alebo závislí od cukru? Zobúdzate sa s pocitom, že ste si vôbec neoddýchli? Väčšina populácie jazdí na glukózovej horskej dráhe. TÁTO KNIHA VÁM POMÔŽE ZASTAVIŤ TENTO ZAČAROVANÝ KRUH. JESSIE INCHAUSPÉ je biochemička, spisova viac
Z farmy až na tanier
Boris Kováč   Katarína Furdíková
Prečo sa chlieb a koláče robia z obilia? Kto znáša vajcia a ako sa z vajíčka uvarí praženica? Prečo zemiaky treba okopávať? Ako vznikne z mlieka jogurt? Je mäso zdravé? Prečo nám z cibule tečú slzy a cesnak v ústach štípe? Kde sa vôbec berie jedlo? Každá kapitola tejto knihy prin viac
Už žiadne bla bla bla o chudnutí
Matúš Špirko
Objavte tajomstvo úspešného a udržateľného chudnutia. Táto kniha vás prevedie celým procesom zhadzovania nadbytočných kilogramov a poskytne vám presný a jasný návod, na konci ktorého má byť vaša vytúžená postava. Nie je ako literatúra od výživových poradcov, ktorí sa zameriavajú viac
Dilema všežravca
Michael Pollan
Čo si dáme na večeru? Táto otázka sa týka každého všežravca a vždy to tak bolo. Keď môžete skonzumovať prakticky hocičo, čo vám príroda ponúka, rozhodovanie o tom, čo by ste mali jesť, nutne vyvolá úzkosť. Najmä ak vám niektoré z potenciálne ponúkaných jedál môžu spôsobiť chorobu viac
V jednom
Jamie Oliver
Jamie Oliver ponúka vyše 120 receptov, podľa ktorých pripravíte jednoduché lahodné pokrmy v jednom hrnci, pekáči alebo panvici. Na každý recept budete potrebovať menej než osem surovín, čo znamená minimum námahy (a umývania riadu) a maximum pohodlia. V knihe nájdete návody na rýc viac
Stačí 10 minút
Gordon Ramsay
S knihou šéfkuchára Gordona Ramsayho sa naučíte pripravovať skvelé jedlá za 10 minút. Z jednoduchých a čerstvých surovín dostanete to najlepšie za minimum času, či už to bude kuracie souvlaki pre celú rodinu, cestoviny s tekvicou z jedného hrnca, rybacie karí, na ktoré sa zbiehaj viac
Jeme zdravo do 30 minút
Kolektív autorov
"Ďalšia publikácia z edície Jeme zdravo – pri zostavovaní kuchárky, ktorú držíte v rukách, ste nás inšpirovali vy, naši čitatelia. Práve od našich fanúšikov vieme, že najväčšou prekážkou, keď sa snažíte jesť zdravo, je čas. viac
Príprava jedál. Technológia
Eduard Brhlík   Juraj Romaňuk
Obsah: 4.vydanie 1977 Predhovor /15 Dejiny kuchárskeho umenia /17 Spracúvanie potravín /21 Výroby polopokrmov /45 Príprava pokrmov /53 Príprava jedál /89 Používanie kuchárrskej literatúry / 90 Forma hodnotenia potravín /92 Jednoduché polievky, omáčky, vložky a závarky / viac
Guláše
Tibor Kramár
Najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädzieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo s viac
Telo si pamätá
Bessel van der Kolk
Kniha využíva najnovšie vedecké poznatky a ukazuje, ako trauma doslova pretvára telo i mozog. Traumatizovaný jedinec nevie nájsť útechu či zapojiť sa do kolektívu, stráca sebakontrolu a dôveru. Autor vo svojej práci skúma inovatívne postupy liečby od neurofeedbacku a meditácie až viac
Jedlo
Andrea Minoglio   Federico Mariani
Jedlo dokáže rozprávať množstvo pozoruhodných príbehov. V tejto knižke deti objavia tie najzaujímavejšie z nich. Dozvedia sa, akú dlhú cestu musí jedlo absolvovať, kým sa dostane na váš stôl. Kniha zobrazuje jasné a názorné výklady, doplnené o krásne ilustrácie, prostredníctvom k viac
Receptúry studených pokrmov
Kolektív autorov   František Zvolský
Vydalo ERPO, reklamný podnik, Bratislava. viac
Syry sveta
Juliet Harbutt
Dozviete sa, ktoré druhy sú najchutnejšie, ktorá Feta je najlepšia alebo ktoré Manchego chutí najlahodnejšie. A ešte oveľa viac. Spoznáte rozmanitosť, kvalitu a potešenie z rôznych druhov syrov z celého sveta. Ku každému zo 750 syrov poskytli ich výrobcovia podrobné informácie a viac
Červené zlato
Tom Hillenbrand
Na honosnej večeri v Paríži má slávny suši majster očariť miestnu smotánku, no ešte pred hlavným chodom padne na zem mŕtvy. Príčina smrti: otrava rybím mäsom. Luxemburský kuchár Xavier Kieffer má pochybnosti o tom, že by išlo len o nešťastnú náhodu, a tak sa pustí do pátrania. St viac
173 špecialít sestry Anastázie
Anastazja Pustelniková
Ďalšia z kuchárskch kníh sestry Anastázie ponúka tentokrát recepty na rozličné jedlá ako sú pirohy, lievance, múčniky, mäsité pokrmy, šaláty, zákusky, drobné pečivo či výrobky na zimu. viac
Chudnutie na mieru
Tomáš Hadžega
Ste so svojou postavou spokojný? Vyskúšali ste už všetky diéty, čarovné tabletky, cvičenie i kokteily na chudnutie... a nič? Zabudnite na nezmyselné extrémy. Chudnutie je totiž individuálna a rozumná zmena vašich stravovacích návykov. Autor Mgr. Tomáš Hadž viac
Gastrok
Ivana Růžičková
GASTROK paní Růžičkové je kniha plná inspirace. Najdete v ní příběhy krátké i dlouhé, vážné i vtipné, ze života současného, některé naopak protkané vzpomínkami a každý příběh je zakončen receptem na sezónní pokrm, zákusek či dezert. Najdete v ní také recepty a návody, jak si dom viac
Niečo so sebou rob, inak si kopeš hrob
Chris Mclntyre
Starnutia sa netreba báť, nie je žiadnym strašiakom. Uchovať si však dobré psychické a fyzické zdravie je hotová veda. Táto kniha ponúka návod, ako si zo starnutia nerobiť ťažkú hlavu a vidieť veci pozitívne. Jeseň života môžete prežiť v dobrej nálade a s úsmevom na tvári. Aut viac
Slovenské vína a slovenské jedlá
Rudolf Belan   Martin Belan
Podávanie vína k jedlám sa stáva neoddeliteľnou súčasťou kultúry stolovania. Mnohotvárny svet slovenských jedál a slovenských vín dnes poskytuje nespočet možnosti ich vzájomnej kombinácie. Presné pravidlá spájanie vína a jedla vlastne ani neexistujú a najmä v privátnom prostredí viac
Grilovanie doma a na záhrade
Rachael Lane
Šťavnaté steaky, chrumkavé hamburgery, lahodné klobásy, bohaté kuracie špízy a grilované ryby či rôzne druhy pizze – uvidíte, že sa vám pri listovaní v knihe budú zbiehať slinky! Nájdete v nej aj originálne recepty na vynikajúce omáčky, ktoré výborne doplnia všetky pripravované d viac
Diabolský plod
Tom Hillenbrand
Šéfkuchár Xavier Kieffer zanechal svet vrcholného kuchárskeho umenia haute cuisine a otvoril si malú reštauráciu v dolnej časti Luxemburgu, kde svojim hosťom servíruje miestne špeciality. Jedného dňa sa mu však v podniku zrúti na podlahu mŕtvy reštauračný kritik z Paríža a Kieffe viac
Ako funguje jedlo
Autor nezistený
Najjednoduchší a vizuálne najpútavejší sprievodca stravou a výživou Existuje dokonalá strava? Musíme vypiť osem pohárov vody denne? Čo je vlastne lepok a prečo sa mu vyhýba tak veľa ľudí? Médiá ustavične informujú o nových objavoch a prinášajú ďalšie a ďalšie rady, čo máme jesť a viac
Kotlíkové jedlá (59)
Autor nezistený
Z obsahu: Klobásovo-kolienkový fazuľový guláš s mrveničkou Koložvársky hovädzí guláš Pravý šlambuc Jahňací paprikáš s kyslou smotanou a tarhoňou Korheľský slepačí perkelt v kotlíku Kolienkový perkelt na červenom víne s rascovými zemiakmi a iné... viac
Jedlá z jednoduchých prísad (15)
Autor nezistený
Obsah: Pečeňový nákyp Hajducká kapusta Zemiaky v alobale Polievka s trhankou Dubáky na smotane Hovädzie s čiernym korením Pečeň pečená na grile Lečo s vajcom Praženica starého mládenca Zemiakový nákyp so šunkou Hubový nákyp Syrové krupicové halušky Bryndzové halušky Paprčkový per viac
Kuchárka pre začiatočníkov
Vladimír Horecký   Zdenka Horecká
Ostrieľaní autori pripravili novú kuchárku knihu obsahujúcu recepty určené pre menej skúsených, ktorí tak môžu zdokonaliť svoje umenie. Recepty síce na prípravu nie sú náročné, no chuťovo ničím nezaostávajú za tými zložitejšími. Kniha je obohatená aj o užitočné rady a návody do k viac
Špeciality cudzích kuchýň
Alan Winnington   Ursula Winnington
Zostavili Winningtonovci, hobby kuchári. Obsah: 1. vydanie, 1975 Z medzinárodnej kuchyne .3 Francúzsko Francúzska kuchyňa je pokladnica chutí, vôní a pôžitkov .7 Francúzsky jedálny lístok .11 India Aromatická, korenená, lahodná a chuť vzbudzujúca .23 Indický jedálny viac
Malá svetová kuchárka
Anna Vydrová
Obsah 1. vydanie, 1978 Úvod 5 Francúzska kuchyňa 7 Ruská kuchyňa 27 Čínska kuchyňa 45 Anglická kuchyňa 52 Americká kuchyňa 67 Talianska kuchyňa 78 viac
Varíme na jar
Vojtech Španko   Elena Š. Orthová
Obsah Predhovor 5 Všeobecná časť Prispôsobenie našej výživy a stravy na jar 9 Sezóna na trhu a v kuchyni 12 Potraviny a jedálny lístok 13 Drobné praktické rady v kuchyni na jar 20 Predpisová časť Polievky 25 Mäsá 32 Hovädzie mäso 32 Teľacie mäso 38 Baranie a j viac
Obložené chlebíčky a studené misy
Eva Šafářová
Obsah 2. vydanie, 1974 Úvod 5 Príprava potravín 7 Sendviče a prílohové pečivo 8 Majonézy 10 Studené omáčky 13 Šaláty 13 Prichutené maslá 18 Nátierky a krémy 19 Vajcia 26 Studené mäsá 27 Ozdoby na chlebíčky a studené misy 34 Chlieb. a žemle na viac
Príprava pokrmov na grile a v tlakovom hrnci
Mária Hájková
OBSAH »Príprava pokrmov na grile: Mäsá -Teľacie mäso -Hovädzie mäso -Bravčové mäso -Baranie a jahňacie mäso -Hydina -Zverina -Ryby -Vnútornosti -Údeniny »Príprava pokrmov v tlakovom hrnci: Polievky Mäsá -Teľacie mäso -Hovädzie mäso -Bravčové mäso -Baranie a viac
Stratený receptár a láska, ktorá neumrela
Jacky Durand
Henri, charizmatický majiteľ reštaurácie, bol odjakživa proti tomu, aby sa jeho syn Julien stal kuchárom. Keď upadne do kómy, Juliena posadne jediný cieľ: nájsť zápisník, kde boli zapísané otcove recepty. Julien postupne odkryje niekoľko tajomstiev a konečne pochopí, prečo Henri viac
Kuchárska kniha
Ľudmila Dullová-Horecká   Libor Vozár
Veľké množstvo receptov, farebné fotografie, popis významu živných látok, technológia prípravy jedál. viac
Vianočná kuchárka
Jozef Štígel
Obsah 2. vydanie, 1989 Vznik a vývoj štedrovečerných jedál (M. Markuš) / 5 Aperitívy / 11 Vianočné oblátky / 13 Polievky / 15 Ryby a prílohy / 25 Kapor / 25 Pstruh / 50 Prílohy / 55 Pochúťkové maslá / 60 Moriak / 62 Vianočné cestoviny / 69 Kolá viac
Recepty zo života 37
Kolektív autorov
V dnešných rýchlych časoch nie je pre zdĺhavé a komplikované varenie čas ani miesto. Napriek tomu máme radi kvalitné a chutné jedlo. Recepty z jedného hrnca sú ideálnym riešením pre rozbehané gazdinky, ktoré čaká doma hŕba hladných krkov. Nasýtiť a zároveň ulahodiť celej rodine, viac
Kuchyňa Pračloveka
Marián Černý
Kuchyňa Pračloveka > Ako si pripraviť chutné a zdravé jedlo jednoducho a bez receptov. viac
BezCukráreň
Petra Muráriková
Kniha BezCukráreň je 220 stranová, plnofarebná kniha, ktorá prináša tradičné recepty na zákusky a koláče bez cukru. Sladíme medom, stéviou a javorovým sirupom. Kniha BezCukráreň je jedinečnou publikáciou na Slovenskom trhu. Prináša recepty, ktoré sme tvorili viac ako šesť rokov a viac
Recepty našich starých mám
Lucia Súkeníková
Zaspomínajte si s touto knihou na svoje detstvo. Táto jedinečná kuchárka zanecháva odkaz o tom, ako sa kedysi žilo, jedlo ? a maškrtilo. Zachytáva 80 tradičných sladkých aj slaných receptov na koláče a múčne jedlá, ktoré sa v slovenských rodinách dedili z generácie na generáciu. viac
Tučko Tom
Tomáš Kosačík
Kniha odhaľuje kroky môjho úspešného chudnutia, ktoré ma zbavili nadváhy 27 kg a 33 cm v páse. Sám som bojoval s nadváhou už od detstva a skúšal som veľa postupov, ako sa nadváhy zbaviť. Nikdy som ale neuspel! Váha sa mi po každom pokuse opäť vrátila, a tak som sa točil v začarov viac
Ako si spríjemniť a okoreniť život
Marcela Laiferová
Populárna speváčka a skvelá gazdinka Marcela Laiferová je presvedčená, že dnešné rovnoprávne a vyťažené ženy túžia byť príťažlivé aj v kuchyni. K predstavám o spokojnom partnerstve patrí aj príprava chutných jedál, aby sme pre seba a svojho „princa“ pripravili príjemný večer, ale viac


1 2 3

Prihlásenie

alebo
Cez Facebook
Cez Google
Stratené heslo?