Najnovšie knihy so štítkom výživa
Štítkom výživa je označené 19 kníh
Všetky kategórie
Všetky kategórie
Biografia
Cestovanie
Detektívne
Detské
Dobrodružné
Duchovná literatúra
Erotické
Fantasy
Filozofia a etika
História
Hobby
Horor
Humorné
Komiks
Literatúra faktu
Odborná
Poézia
Populárno-náučné
Poviedky
Pre mládež
Román
Romantické
Rozprávky
Sci-fi
Šport
Thriller
Umenie
Vojnové
Western
Young Adult
100 receptov dlhovekosti
Boris Bajer Zaujíma vás zdravá výživa? Túžite získať nové odborné poznatky, ale bežné náučné knihy vás nebavia alebo vám prídu komplikované? Naučte sa niečo nové formou príbehu, ktorý vás nielen chytí za srdce, ale zároveň vás naučí základy zdravej životosprávy a pridá vám na inšpiráciu aj 1 viac
Boris Bajer Zaujíma vás zdravá výživa? Túžite získať nové odborné poznatky, ale bežné náučné knihy vás nebavia alebo vám prídu komplikované? Naučte sa niečo nové formou príbehu, ktorý vás nielen chytí za srdce, ale zároveň vás naučí základy zdravej životosprávy a pridá vám na inšpiráciu aj 1 viac
Metóda glukózovej bohyne
Jessie Inchauspé Mávate chuť na sladké, ste chronicky unavení alebo závislí od cukru? Zobúdzate sa s pocitom, že ste si vôbec neoddýchli? Väčšina populácie jazdí na glukózovej horskej dráhe. TÁTO KNIHA VÁM POMÔŽE ZASTAVIŤ TENTO ZAČAROVANÝ KRUH. JESSIE INCHAUSPÉ je biochemička, spisova viac
Jessie Inchauspé Mávate chuť na sladké, ste chronicky unavení alebo závislí od cukru? Zobúdzate sa s pocitom, že ste si vôbec neoddýchli? Väčšina populácie jazdí na glukózovej horskej dráhe. TÁTO KNIHA VÁM POMÔŽE ZASTAVIŤ TENTO ZAČAROVANÝ KRUH. JESSIE INCHAUSPÉ je biochemička, spisova viac
Čo naozaj jeme?
Tim Spector V priebehu svojho výskumu a lekárskej praxe britský lekár Tim Spector zistil, že existuje až šokujúco málo dôkazov týkajúcich sa našich najhlbšie zakorenených predstáv o jedle. Je soľ naozaj taká škodlivá, ako sa o nej tvrdí? Sú ryby zdravé? A čo káva, červené mäso či nasýtené tu viac
Tim Spector V priebehu svojho výskumu a lekárskej praxe britský lekár Tim Spector zistil, že existuje až šokujúco málo dôkazov týkajúcich sa našich najhlbšie zakorenených predstáv o jedle. Je soľ naozaj taká škodlivá, ako sa o nej tvrdí? Sú ryby zdravé? A čo káva, červené mäso či nasýtené tu viac
Zdravie a výživa ľudí 3
Ján Kerestes Peter Chlebo Tretí diel učebnice pojednáva o potravinách nového typu a racionálnej výžive, falšovaní potravín, potravinových alergiách, hygiene výživy a fytopatogénoch a potravinovej banke dát. Nový pohľad na základný a klinický výskum výživy ľudí prináša kapitola venovaná nutričnej genomike viac
Ján Kerestes Peter Chlebo Tretí diel učebnice pojednáva o potravinách nového typu a racionálnej výžive, falšovaní potravín, potravinových alergiách, hygiene výživy a fytopatogénoch a potravinovej banke dát. Nový pohľad na základný a klinický výskum výživy ľudí prináša kapitola venovaná nutričnej genomike viac
Zdravie a výživa ľudí 2
Ján Kerestes Peter Chlebo Vzhľadom k širokému a komplexnému pohľadu na problematiku výživy a potravinových zdrojov je uvedená publikácia aj vynikajúcou učebnou pomôckou, ktorá pomôže v rámci Slovenska zvýšiť kvalitu vzdelávania študentov ako aj bežných spotrebiteľov. Druhý diel je venovaný hlavným potrav viac
Ján Kerestes Peter Chlebo Vzhľadom k širokému a komplexnému pohľadu na problematiku výživy a potravinových zdrojov je uvedená publikácia aj vynikajúcou učebnou pomôckou, ktorá pomôže v rámci Slovenska zvýšiť kvalitu vzdelávania študentov ako aj bežných spotrebiteľov. Druhý diel je venovaný hlavným potrav viac
Zdravie a výživa ľudí 1
Ján Kerestes Peter Chlebo Schválila rektorka Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre dňa 10. 9. 2020 ako vysokoškolskú učebnicu. Kniha je o to unikátnejšia, že je písaná a zostavená tak, aby si v nej našli svoje aj odborníci, ale bol kladený dôraz na to, aby z nej mohla čerpať užitočné rady aj viac
Ján Kerestes Peter Chlebo Schválila rektorka Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre dňa 10. 9. 2020 ako vysokoškolskú učebnicu. Kniha je o to unikátnejšia, že je písaná a zostavená tak, aby si v nej našli svoje aj odborníci, ale bol kladený dôraz na to, aby z nej mohla čerpať užitočné rady aj viac
Výživa pre zdravú myseľ
Maggie Moon Posilnite svoj mozog pomocou nového prelomového spôsobu stravovania, ktorý preukázateľne pomáha udržiavať bystrú myseľ aj vo vyššom veku. Užívať si pribúdajúce roky znamená starať sa o mozog rovnako ako o telo. To, čo zjete dnes, pomôže vašim kognitívnym schopnostiam neskôr. Ale viac
Maggie Moon Posilnite svoj mozog pomocou nového prelomového spôsobu stravovania, ktorý preukázateľne pomáha udržiavať bystrú myseľ aj vo vyššom veku. Užívať si pribúdajúce roky znamená starať sa o mozog rovnako ako o telo. To, čo zjete dnes, pomôže vašim kognitívnym schopnostiam neskôr. Ale viac
Keksy pre psy
Autor nezistený 25 lahôdok pre vášho psíka Prekvapte svojho psíka a upečte mu lahodné odmeny a zdravé pochúťky! Čerešničkou na torte sú originálne formičky na cesto, vďaka ktorým budú psie pochúťky naozaj unikátne. Vyberte si z 25 chutných receptov a nájdite ten, ktorý bude vášmu štvornohému viac
Autor nezistený 25 lahôdok pre vášho psíka Prekvapte svojho psíka a upečte mu lahodné odmeny a zdravé pochúťky! Čerešničkou na torte sú originálne formičky na cesto, vďaka ktorým budú psie pochúťky naozaj unikátne. Vyberte si z 25 chutných receptov a nájdite ten, ktorý bude vášmu štvornohému viac
Chudnutie na mieru
Tomáš Hadžega Ste so svojou postavou spokojný? Vyskúšali ste už všetky diéty, čarovné tabletky, cvičenie i kokteily na chudnutie... a nič? Zabudnite na nezmyselné extrémy. Chudnutie je totiž individuálna a rozumná zmena vašich stravovacích návykov. Autor Mgr. Tomáš Hadž viac
Tomáš Hadžega Ste so svojou postavou spokojný? Vyskúšali ste už všetky diéty, čarovné tabletky, cvičenie i kokteily na chudnutie... a nič? Zabudnite na nezmyselné extrémy. Chudnutie je totiž individuálna a rozumná zmena vašich stravovacích návykov. Autor Mgr. Tomáš Hadž viac
Ako funguje jedlo
Autor nezistený Najjednoduchší a vizuálne najpútavejší sprievodca stravou a výživou Existuje dokonalá strava? Musíme vypiť osem pohárov vody denne? Čo je vlastne lepok a prečo sa mu vyhýba tak veľa ľudí? Médiá ustavične informujú o nových objavoch a prinášajú ďalšie a ďalšie rady, čo máme jesť a viac
Autor nezistený Najjednoduchší a vizuálne najpútavejší sprievodca stravou a výživou Existuje dokonalá strava? Musíme vypiť osem pohárov vody denne? Čo je vlastne lepok a prečo sa mu vyhýba tak veľa ľudí? Médiá ustavične informujú o nových objavoch a prinášajú ďalšie a ďalšie rady, čo máme jesť a viac
Chémia potravín
Alena Vollmannová Vysokoľkolská učebnice poskytuje študentom komplexný prehľad súčasných poznatkov o chemickom zložení potravinových surovín a potravín, o ich biochemických a mikrobiologických vlastnostiach, ako aj o významných chemických reakciách, ktoré prebiehajú v potravinových surovinách a po viac
Alena Vollmannová Vysokoľkolská učebnice poskytuje študentom komplexný prehľad súčasných poznatkov o chemickom zložení potravinových surovín a potravín, o ich biochemických a mikrobiologických vlastnostiach, ako aj o významných chemických reakciách, ktoré prebiehajú v potravinových surovinách a po viac
Moderná žena
Kolektív autorov Jarmila Motajová Z obsahu I. Všeobecné zásady životosprávy ženy 7 Zdravie a choroba 8 Pohyb 14 Dýchanie 26 Výživa 32 II. Denný program pracjúcej ženy 41 Čo ráno 42 Žena v zamestnaní 70 Žena po zamestnaní 83 III. Telesné cvičenia na odstraňovanie nedostatkov postavy 91 IV. Pestovanie t viac
Kolektív autorov Jarmila Motajová Z obsahu I. Všeobecné zásady životosprávy ženy 7 Zdravie a choroba 8 Pohyb 14 Dýchanie 26 Výživa 32 II. Denný program pracjúcej ženy 41 Čo ráno 42 Žena v zamestnaní 70 Žena po zamestnaní 83 III. Telesné cvičenia na odstraňovanie nedostatkov postavy 91 IV. Pestovanie t viac
Doba jedová
Anna Strunecká Jiří Patočka Naozaj žijeme v dobe jedovej? Na túto otázku i mnoho ďalších vám odpovie kniha, ktorá vám ponúka nielen zaujímavé čítanie, ale aj veľa podnetov na zamyslenie. Autori prof. Anna Strunecká a prof. Jiří Patočka, medzinárodne uznávaní odborníci v oblasti biomedicíny a toxikológie, za viac
Anna Strunecká Jiří Patočka Naozaj žijeme v dobe jedovej? Na túto otázku i mnoho ďalších vám odpovie kniha, ktorá vám ponúka nielen zaujímavé čítanie, ale aj veľa podnetov na zamyslenie. Autori prof. Anna Strunecká a prof. Jiří Patočka, medzinárodne uznávaní odborníci v oblasti biomedicíny a toxikológie, za viac
Doba jedová 2
Anna Strunecká Jiří Patočka Visí nad nami azbestová hrozba? Prečo jeme jedovaté jedlá? Ako dlho dojčiť? Škodí hliník nášmu zdraviu alebo prospieva? Odpovede na tieto a mnohé ďalšie otázky inšpirované knihou Doba jedová autorov prof. Anny Struneckej a prof. Jiřího Patočku prináša aktualizovaná publikácia Dob viac
Anna Strunecká Jiří Patočka Visí nad nami azbestová hrozba? Prečo jeme jedovaté jedlá? Ako dlho dojčiť? Škodí hliník nášmu zdraviu alebo prospieva? Odpovede na tieto a mnohé ďalšie otázky inšpirované knihou Doba jedová autorov prof. Anny Struneckej a prof. Jiřího Patočku prináša aktualizovaná publikácia Dob viac
Varíme pre deti
Dagmar von Cramm Zásady detskej výživy, kalorické tabuľky, grafy správnej telesnej hmotnosti. Viac než 100 receptov pre deti - od batoliat až po predškolský vek. Každý recept s návodom a podrobným opisom. Raňajky, desiate, olovranty, polievkyomáčky, šaláty, koláče. Tradičné aj úplne nové pokrmy v viac
Dagmar von Cramm Zásady detskej výživy, kalorické tabuľky, grafy správnej telesnej hmotnosti. Viac než 100 receptov pre deti - od batoliat až po predškolský vek. Každý recept s návodom a podrobným opisom. Raňajky, desiate, olovranty, polievkyomáčky, šaláty, koláče. Tradičné aj úplne nové pokrmy v viac
(Za)chráňte svoje črevo / Protiprdkavá kuchárska kniha
Igor Bukovský Ivana Mesárošová Petra Gálisová Nafukovanie, bolesti a kŕče. Reflux, Helicobacter a zápcha. Potravinové senzitivity, intolerancie a alergie. Celiakia, autizmus a Alzheimerova choroba... Čo sa to deje? Prečo je týchto problémov v poslednej dobe tak veľa? Ako spolu súvisia a ako ich zvládnuť? To všetko vysvetľuj viac
Igor Bukovský Ivana Mesárošová Petra Gálisová Nafukovanie, bolesti a kŕče. Reflux, Helicobacter a zápcha. Potravinové senzitivity, intolerancie a alergie. Celiakia, autizmus a Alzheimerova choroba... Čo sa to deje? Prečo je týchto problémov v poslednej dobe tak veľa? Ako spolu súvisia a ako ich zvládnuť? To všetko vysvetľuj viac
Nová miniencyklopédia prírodnej liečby
Igor Bukovský Kniha naväzuje na veľmi úspešný autorov titul "Miniencyklopédia prírodnej liečby", ktorej sa na Slovensku a v Českej republike od roku 1992 v opakovaných a doplnených vydaniach predalo spolu viac ako 400 tisíc kusov. (Bola preložená aj do maďarčiny a bulharčiny.) Nové, výrazne ro viac
Igor Bukovský Kniha naväzuje na veľmi úspešný autorov titul "Miniencyklopédia prírodnej liečby", ktorej sa na Slovensku a v Českej republike od roku 1992 v opakovaných a doplnených vydaniach predalo spolu viac ako 400 tisíc kusov. (Bola preložená aj do maďarčiny a bulharčiny.) Nové, výrazne ro viac
Ako sa dá predchádzať chorobám srdca a ciev
Viliam Bada Najnovšia kniha, z pera odborníka na preventívnu medicínu , pána prof. MUDr. Viliama Badu, CSc., Vám zaujímavým štýlom prináša pozoruhodné poznatky z oblasti správnej výživy a zdravého životného štýlu obohatené o perličky z histórie a gréckej mytológie. Autor svojim netradičn viac
Viliam Bada Najnovšia kniha, z pera odborníka na preventívnu medicínu , pána prof. MUDr. Viliama Badu, CSc., Vám zaujímavým štýlom prináša pozoruhodné poznatky z oblasti správnej výživy a zdravého životného štýlu obohatené o perličky z histórie a gréckej mytológie. Autor svojim netradičn viac